"Kyckling paprika" - en familjerätt

Hej snyggingar! Tiden rann iväg igår och jag fick slänga ihop en snabb coleslaw istället för brödet då jag och pojkvännen skulle äta annat senare på kvällen. Provsmakade min kycklinggryta, eller kyckling paprika som vi kallar den hemma, lite snabbt och den var ljuvlig som lunch idag! Sugna på receptet?

Ingredienser:
1 hel kyckling - 1-1,5kg
2 stora gula lökar
2-3 gröna paprikor
2 burkar hela tomater
3 dl gräddfil
Paprikapulver, salt, svartpeppar
Smör att steka i
3 teskedar Maizena majsmjöl eller vetemjöl

How to:
Salta, peppra och krydda kycklingen rikligt med paprikapulver och gnugga in ordentligt.


Tvätta händerna i varmt vatten och med tvål för att inte föra över bakterierna till grönsakerna - tänk på att alltid använda olika knivar och skärbrädor eller tvätta noggrant emellan användning av rå kyckling och andra råvaror.

Hacka löken grovt.
Rensa och skär din paprika i bitar.

Hetta upp en kastrull på hög värme och smält margarin.
Bryn hela kyckligen runt om innan du kryddar mer.
Släng i löken och paprikan och rör runt.
Tillsätt även dina burktomater och fyll en burk till 3/4 med vatten och häll i också.
Låt puttra i 45 minuter med lock. Vänd kyckligen någon gång under tiden.



När det 45 minuterna passerat tar du ut kyckligen och stänger av plattan.
Sätt på ditt ris.
Rensa din kyckling och lägg köttet i en skål - var försiktig då kyckligen är väldigt varm!


Blanda ner 3 teskedar maizena i din gräddfil.
Sätt på plattan och rör ner gräddfilen i kastrullen.
Låt koka upp i 2 minuter.
Smaka av och krydda mer om det behövs!
Lägg i kyckligen det allra sista för att värmas igenom.


Servera direkt med ris och gärna en god grönsallad!


For the recipe in English - press here!


ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0