Frukostvarianter
En variant med smörstekta champinjoner och stekt ägg toppat med cheddarost på glutenfritt linfröknäckebröd.
Äggtips: Jag steker ägget på ganska låg värme med lite olja och knäcker inte gulan. När den vita undersidan är fast vänder jag ägget med fortfarande hel gula så att den andra sidan av vitan blir fast men gulan fortfarande är lös. Perf.
En favorit i repris. Rostat glutenfritt bröd med creme cheese, avocado, fikon och crema de balsamico. Med svart kaffe. I soffan, i morgonrock, efter en sovmorgon.
Kyckling och pasta med italienska smaker
Det här, mina vänner, blev jag otroligt nöjd med. Gårdagens lunch gjord med bland soltorkade tomater och chilimarinerade oliver hela vägen från Italien, från mammas vänner.
3 kycklingfiléer
2 gullökar
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
10 oliver, urkärnade, ej fyllda, gärna chilimarinerade
6 små champinjoner
100 g (en halv stor påse) färsk bladspenat
75 g (1/2 paket) fetaost
2 dl grädde
Salt, vitpeppar, chilipulver, paprikapulver
Pasta eller ris eller grönsaker. Vi hade pasta till!
How to:
Skär de tinade kycklingfiléerna i stora strimlor/bitar. Lägg åt sidan.
Hacka löken och skiva champinjonerna.
Kärna ur oliverna om de inte är det från början.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Smält en stor klick smör i en stor stekpanna och rör ner champinjonerna och löken. När champinjonerna vattnats ur och krympt samt att löken är glansig kan du tillsätta kycklingen. Krossa i vitlöken och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Om du inte har starkt marinerade oliver kan du även pudra över lite chilipulver efter eget tycke. Rör runt och stek tills kycklingen fått färg.
Tillsätt sedan oliverna, de soltorkade tomaterna och grädden.
Sänk värmen så att grädden puttrar.
Smaka av såsen efter en stund och krydda efter smak.
Rör sedan ner bladspenaten.
Koka upp ris elller pasta alternativt förbered dina grönsaker.
Lägg i tärnad fetaost mot slutet och servera alltsammans med dina tillbehör!
Enjoy!
Kul med fikon: frukostmackan
Jag älskar fikon. De är så himla himla fina att se på och passar till så många olika tillfällen med sin sötsyrliga smak. Just det där sötsyrliga som frukt ofta erbjuder är ju en perfekt kombination med en smakrik ost, oavsett om det är en mögelost eller en hederlig engelsk cheddar.
I morse i alla fall, ja, då gjorde jag de här ovan. Mamma var superfin och köpte en stor bit ambrosia (en lite starkare hårdost) när jag flyttade hem och jag har den till det mesta nu.
Du behöver;
brödskivor - i mitt fall är de glutenfria
cream cheese
en avocado
nåra slices smakrik ost - i mitt fall ambrosian
ett fikon
crema de balsamico
Sen gör du som följande;
sätt ugnen på 200°C grill
bred ut cream cheese på brödskivorna
kärna ur avocadon och mosa sedan på cream cheese-skivorna
lägg på ost
skär fikona (OBS! Du kan äta skalet!!) i så stora bitar du vill ha
ställ in i ugnen och grilla tills osten smält
kör sedan på lite crema de balsamico och ät på momangen!