Crispy chicken legs // Krispiga kycklinglår


HI! I am over the moon right now. Last time I tried cooking chicken legs it was a disaster. Today it was a success. I believe in making mistakes in order to succeed next time. This is so easy (it seems to be a trendy word in this blog, haha) and who wants to say no to non-complicated food?

Ingredients 4 portions:
4 chicken legs - defrosted!
4 cloves of garlic
Salt, black pepper and dried rosemary
Lemon juice
Oil to fry in
 
How to:
Heat your oven to 220°C.
Put your chicken in a bowl and season with salt, black pepper and dried rosemary.
Pour in a few lugs of oil too.
Flip, turn and jiggle the pieces of chicken to make sure they are covered in all the flavour.
Heat a pan on high heat.
Fry the chicken for 1 minute on both sides and then put in a oven proof dish.
Peel the garlic and put in the dish too - whole.
Squeeze about half a lemon's worth of juice over the chicken.
Cook in the oven for approximately 25 minutes.
The juices will be clear and not pink when the chicken is done.
 
Serve with something like a green salad and guacamole!
 
ENJOY!
 
 
Guacamole:
2 avocado
1 large clove of garlic
4 cherry tomatoes
1/2 red onion 
Lemon juice
Herb salt
Salad seasoning
 
Mash the avocado.
Crush the garlic into it.
Quarter the tomatoes and put in.
Chop the onion finely and add to the guacamole-to-be.
Add a bit of each spice and a bit of lemon juice - taste as you go!
 
Voilá!
 
PÅ SVENSKA
HEJ! Jag är så himla glad just nu. Förra gången jag lagade kycklinglår blev resultatet en katastrof. Idag blev det en succé. Jag tror verkligen på att det är bra att råka göra misstag för att sedan lyckas nästa gång man prövar. Det här är ett så enkelt recept (en trend i den här bloggen, haha) och vem vill säga nej till okomplicerad mat?
 
Ingredienser 4 portioner:
4 kycklinglår - tinade!
4 vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar och torkad rosmarin
Citronsaft
Olja att steka i
 
How to:
Sätt ugnen på 220°C.
Lägg dina kycklinglår i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och torkad rosmarin.
Häll över ett par matskedar olja också.
Vrid, vänd och flippa kycklingen för att täcka dem i hela marinaden.
Värm en stekpanna på hög värme.
Stek kycklingen i 1 minut på båda sidor och flytta sedan till en ugnsform.
Skala vitlöken och lägg i formen också.
Pressa ca en halv citron över kycklingen.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
Köttsafterna är klara och inte rosa när kycklingen är klar.
 
Servera med en grönsallad och guacamole!
 
Guacamole:
2 avocado
1 stor vitlöksklyfta
4 körsbärstomater
1/2 rödlök
Citronsaft
Örtsalt
Salladskrydda
 
Mosa avocadon.
Pressa i vitklöken.
Tärna tomamterna och lägg i.
Hacka löken fint ochSmaka av med kryddorna och citronsaften.
 
Voilá!
 
ENJOY!

Kommentarer
Postat av: Michelle

Ser så himla gott ut! Måste definitift pröva receptet!

Svar: Tack så mycket! :) Det tycker jag absolut att du ska göra :D
Nastasja Thor

2013-03-05 @ 10:36:49
URL: http://widnersmode.bloppfashion.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0