Cornbread 2.0 // Majsbröd 2.0




Whadup! What are these you say? Cornbread cupcakes. Or something in that style.

Tip no.1: Don't put them in these cupcake moulds as they just stick to the paper. Butter and bread a baking tray instead.
Tip no.1: Make many, they are so(oooooo) tasty!

I've made cornbread before but this recipe isn't as sweet. I've done a bit of reading about and in most recipes there's been an ingredient we don't actually have in the shop here in Sweden - buttermilk (kärnmjölk). It's what is left besides the butter when you've made butter out of cream. It's slightly thicker than milk and quite sour. I used a runny youghurt and added lemon which worked fine. 

Recipe?

Ingredients:
16 oz/2 cups/500ml cornflour
1 tbsp baking powder
1 tsp sodium bicarbonate (baking soda)
1 tsp salt
2 tbsp oil
2 eggs
12oz/ 1 1/2 cups/350ml "buttermilk" = 300ml/8 oz/ 1 cup runny youghurt (filmjölk), 50ml/ 4oz/ 1/2 cup water, 1 tbsp lemon juice

Butter and breadcrumbs OR bacon fat to line the baking tray

How to:
Turn your oven to 425°F/220°C.
Make your buttermilk and let stand for 5 minutes.
Stir together cornflour, baking soda, baking powder and salt in a mixing bowl.
Add eggs, oil and "buttermilk" and mix until smooth.
Butter a baking tray and line with breadcrumbs OR melt bacon fat in the tray and make sure it covers the inside.
Pour in the mixture and bake in the oven for 20-25 minutes.
If the colour goes too dark towards the end, cover with foil.

Cut into pieces and eat as a sandwich or with a nice bowl of hot chili con carne!

ENJOY!


PÅ SVENSKA

Vad händer yao? Vad är det här för något? Majsbrödsmuffins. Eller något i den stilen.

Tips nr 1: Använd inte muffinsformar då brödet bara fastnar i pappret. Smöra och bröa en form istället.
Tips nr 2: Gör många, de är så(ååååå) goda!
 
Jag har gjort majsbröd innan men med det här receptet blir brödet inte så sött. Jag har läst på lite och i de flesta recepten jag hittat ska man använda en ingrediens som inte säljs i svenska affärer - kärnmjölk (buttermilk). Det är vad som blir kvar förutom smöret när man gör smör av grädde. Det är tunnare än filmjölk och är ganska surt. Jag använda fil, spädde ut med vatten och lade till citron - det fungerade!

Recept?

Ingredienser:
500ml majsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 ägg
350ml "kärnmjölk" = 300ml filmjölk, 50ml vatten, 1 msk citronsaft

Smör och brödsmulor ELLER baconfett att smörja bakformen med

How to:
Sätt ugnen på 220°C.
Blanda ihop kärnmjölken och låt stå i 5 minuter.
Rör ihop majsmjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Knäck i äggen och häll över olja och "kärnmjölken" och blanda ihop till en slät smet.
Smöra och bröa ELLER smörj en bakform med baconfett.
Häll i smeten och baka i gunen i 20-25 minuter.
Täck över med folie om brödet blir för mörkt mot slutet.

Skär i bitar och ät som smörgås eller till en god soppa eller stark chili con carne!

ENJOY!

Kommentarer
Postat av: lovisa/polichinelle

åh gott! himla fin blogg du har överlag måste jag säga.

Svar: Tack för din fina kommentar :) vad glad jag blir!
Nastasja Thor

2013-03-07 @ 19:41:05
URL: http://polichinelle.se
Postat av: tastebyella.blogg.se

Vad perfekta de ser ut att vara. Har aldrig provat majsbröd förut, men nu blir jah ju riktigt sugen...

Svar: Tack för din kommentar :) De är riktigt goda färska, när de är sådär nybakta och varma!
Nastasja Thor

2013-03-08 @ 23:59:56
URL: http://tastebyella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0