Smörstekt rödspätta med mos // Plaice fried in butter served with mash

 
TJA! Är inte stekt rödspätta något av det bästa som finns? Det tycker jag. Det finns inte så mycket att orda om, bara åk och köp ett gäng filéer, en påse potatis och vad som önskas till. Fisken blir så perfekt krispig på utsidan och underbart flikig under paneringen.
 
Ingredienser 2 port:
4 rödspättefiléer -Jag har kört på ett märke ur frysdisken som heter ECAB, men testa er fram. TINA!
4-7 potatisar
 
Smör att steka i.
Mjöl att panera i - jag använde majsmjöl, men det är valfritt!
Salt och svartpeppar.
 
How to:
Skala potatisen och koka i saltat vatten.
När det är 10 minuter kvar på potatisen, börja med fisken:
Blanda mjölet med salt och pepper på en tallrik.
Fisken ska vara upptinad och ska vändas i mjöl/salt/peppar-blandningen på båda sidorna.
Stek i rikligt med smör på medelhög värme.
När båda sidor är gyllenbruna är fisken färdig.
Gör moset.
 
Servera fisk och mos med en remouladsås eller bara en fräsch sallad och några citronklyftor som pressas över fisken.
 
ENJOY!
 
IN ENGLISH
HELLO! Isn't fried plaice one of the best things in the world? I think so. There's not much to say, just go out and buy som plaice fillets, potatoes and whatever you like with it. The fish is fried perfectly crispy on the outside and is flaky and lovely on the inside.
 
Ingredients 2 portions:
4 fillets of plaice - DEFROSTED!
4-7 potatoes
 
Butter to fry in.
Flour to make a crispy outside - I used corn flour, but you're free to use whatever kind!
Salt and black pepper.
 
How to:
Peel the potatoes and boil in salted water.
When 10 minutes remain of the potatoes, begin with the fish:
Mix salt, pepper and flour together on a plate.
Cover each fillet of plaice in flour and fry in a good knob of butter on medium heat.
Fry until golden brown and crispy on both sides.
Make the mash.
 
Serve with a remoulad sauce, a crispy salad or just a few slices of fresh lemon.
 
ENJOY!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0