Oven-baked cod in foil // Ugnsbakad torsk i foliepaket

 
Good afternoon! How are you today? It's been a slow day so far in my cosiest of clothes. Turning the day around after a night shift messes with my head so I've just attended the washing and done some cooking. My friend Nana often cooks fish in the oven in foil and I've never made an attempt. Called her earlier to get some tips and the result was so nice. You should give it a try! 
 
Ingredients 2 portions:
2 fillets of cod - defrosted!
1 tomato
2 handfulls of haricoverts (green beans)
6 cm leek
1 dl creme fraiché
A squeeze of lemon juice
Salt, black pepper, lemon pepper and cayenne pepper
 
This will taste good with mash, rice, any cooked vegetables or a nice crispy salad.
 
How to:
Grab a sheet of foil.
Put a handfull of haricoverts in the middle.
Lay your fish on top.
Mix your creme fraiché, lemon juice and spices (taste as you go!) in a seperate bowl.
Pour the mixture over the fillets.
Slice your leek thinly and sprinkle over the fish.
Slice your tomatoes and lay on top of the leek.
Pull all the sides of the foil together into a little packet.
Put on a tray and bake in the oven for 20-30 minutes until the fish is white.
 
Eat straight away!
 
ENJOY!
 
PÅ SVENSKA
 
God eftermiddag! Hur mår ni idag? Det har varit en seg dag hittills i mina mysigaste kläder. Att vända dygnet efter ett nattpass gör mig seg i kolan så jag har bara tvättat och lagat lite mat. Min vän Nana lagar ofta fisk i foliepaket i ugnen och jag har aldrig testat det. Ringde henne innan för att få lite tips och resultatet var så gott. Ni borde testa!
 
Ingredienser 2 portioner:
2 torskfiléer - tinade!
1 tomat
2 nävar haricoverts
6cm purjolök
1 dl creme fraiche
En skvätt citronsaft
Salt, svartpeppar, citronpeppar och cayennepeppar
 
Det här smakar gott med mos, ris, kokta grönsaker eller en krispig sallad.
 
How to:
Riv av två stora bitar folie.
Lägg haricovertsen i mitten av folien.
Lägg fisken uppe på bönorna.
Blanda cremé fraiche, citronsaft och kryddor (smaka av!).
Häll blandning över filéerna.
Skiva purjolöken fint och fördela över fisken.
Skiva tomaterna och lägg på purjolöken.
Dra ihop sidorna av folien till ett litet paket.
Lägg på en bakplåt och laga i ugnen i 20-30 minuter tills fisken är vit.
 
Servera direkt!
 
ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0