A family West Indian Fish recipe // Ett familjerecept på Västindisk fisk

 
I've got two slightly different recipes written down for West Indian Fish - mum's and nan's. I love both so I took tips from both of them. I've never tried making this on my own but I've been longing for some cod for so long so it seemed like the perfect deal! Do you eat enough fish during the week? I believe many of us are quite bad at it. Try this out, it only takes 30-40 minutes! 
 
Ingredients:
3 fillets of cod
1,5 yellow onions
2 large carrots
3 cloves of garlic
2 medium tomatoes
0,5 can of crushed tomatoes
2 dl boiling water
Thyme, salt and black pepper
 
Rice or mashed potatoes
Cabbage is nice with this!
 
How to:
Slice your onions and tomatoes and put in a mixing bowl.
Put your fish in too and season the lot with salt and black pepper.
Let marinate for 5-10 minutes.
Slice your carrots.
Heat up a large frying pan with some oil.
Put on your rice/potatoes.
Fry the fish on both sides until flakey.
Add the marinade ingredients and your carrots.
Add the crushed tomatoes and boiling water.
Season with thyme.
Bring up to boil and then turn down to simmer for 20 minutes.
If you want cabbage with this - slice in 1cm thick slices and put on top of the contents of your pan and let steam cook for the 20 minutes.
 
Serve with rice/potatoes and other vegetables if you wish.
 
ENJOY!
 
PÅ SVENSKA
 
Ingredienser:
 
3 torskfiléer
1,5 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 mellanstora tomater
0,5 burk krossade tomater
2 dl kokande vatten
2 stora morötter
Salt, peppar och timjan
 
Ris eller potatis
Vitkål är även väldigt gott till detta!
 
How to:
Skiva löken och tomaterna och lägg i en stor skål.
Lägg i fisken och krydda alltsammans med salt och peppar.
Krossa även i vitlöken.
Låt stå i 5-10 minuter.
Skär dina morötter i bitar.
Värm olja i en stor stekpanna.
Stek fisken fläkig på båda sidor och lägg sedan i marinadingredienserna och morötterna.
Häll i de krossade tomaterna och vattnet.
Krydda med timjan.
Låt koka upp och vrid sedan ner och låt puttra i 20 minuter. Vill du ha vitkål till - skär i 1cm tjocka skivor och lägg uppe på fisken och låt ångkokas.
 
Servera med ris/potatis och andra grönsaker om så önskas.
 
ENJOY!
 

Kommentarer
Postat av: Marias Bakglädje

ser jättegott ut!
gillar du fisk men kanske är skeptisk till sushi där det är rå fisk? Testa receptet i min blogg på gravad lax med lime då, den är helt suverän, både som pålägg och att göra sushi/sashimi av :)

Ha en fin helg! :)

Svar: Kikade in och det ser verkligen suveränt ut, mums!
Nastasja Thor

2013-02-08 @ 14:57:55
URL: http://mariasbakgladje.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0