Italian spaghetti & sausage meatballs // Italienska korvköttbullar med spaghetti



Hi lovers! How are you today? I am full up to the brim as we speak. These Cumberland sausages were brought to me from my Nan who came over from England last week. We don't have anything as good as these in Sweden. They contain 72% pork and have a completely different taste than the normal sausage you can buy here. I was inspired by an old Jamie Oliver recipe where he makes meatballs from the sausage meat.
 
Ingredients:
4 cumberland sausages or anything likewise (Lidl usually have meaty sausages)
1 can of crushed tomatoes
0,5 dl boiling water
1 tblsp tomato pure
1/2 onion
1 large clove of garlic
Salt, black pepper and basil
 
Spaghetti
Cheese to grate on top
Oil to fry in
 
How to:
Untwirl the ends of the sausages and press out the meat in chunks the size of your liking.
Chop your onion finely and fry in oil together with your meatballs.
Boil your spaghetti.
Pour in the can of tomatoes, tomato pure and boiling water.
Crush your garlic in too and stir.
Season with salt, black pepper and basil.
Taste!
Make sure the meatballs are cooked right through.
Drain your pasta and pour into your saucepan with the meatballs and sauce.
 
Serve with freshly ground pepper and loads of grated cheese.
 
ENJOY!
 
PÅ SVENSKA
 
Tjena snyggon! Hur mår ni? Jag är proppmätt i skrivande stund. Dessa korvar är av det engelska märket Cumberland och levererades av mormor när hon anlände förra veckan från England. De innehåller 72% fläskkött och är olikt all annan korv jag ätit här i Sverige. Det finns något liknande på Lidl tror jag! Jag blev idag inspirerad av ett gammalt Jamie Oliver recept där han gör korvköttbullar.
 
 
Ingredienser:
4 Cumberland (eller annan köttig korv) korvar
1 burk krossade/passerade tomater
0,5 dl kokande vatten
1 msk tomatpuré
1/2 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
Salt, svartpeppar och basilika
 
Spaghetti
Ost till garnering
Olja att steka i
 
How to:
Öppna upp korven i ändarna och tryck ut korvköttet i storleken du vill ha köttbullarna i och forma dem.
Hacka löken fint och stek i oljan tillsammans med kötbullarna.
Koka spaghettin.
Häll i dina krossade tomater, tomatpurén och det kokande vattnet.
Krossa i vitlöken och rör runt.
Smaka av med salt, svartpeppar och basilika.
Se till att köttbullarna är helt genomstekta.
Häll av vattnet från pastan och lägg i samma stekpanna som köttbullarna.
 
Servera med nymald svartpeppar och massor av riven ost.
 
NJUT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0