Flygande Jakob // Flying Jacob

 
Hej vänner! Hur mår ni? Hade en fin helg med hundra saker att göra och avslutade den i soffan med pojkvännen. Vi åt Flygande Jakob som jag aldrig testat innan - HUR HAR JAG MISSAST DETTA?! Så fruktansvärt gott och världens enklaste recept.
 
Ingredienser:
1 grillad kyckling
3,5 dl grädde
2,5 dl sweet chilisås
1 paket bacon ~140g.
1-2 bananer - valfritt
~ 2 dl nötter - jag använde cashewnötter då jag inte kan äta jordnötterna som brukar användas
Salt och svartpeppar
 
Ris
Sallad - babyspenat, ruccola, gurka, avocado, tomater, paprika, osv.
 
How to:
Sätt ugnen på 225°C.
Rensa kycklingen (jag slapp då pojkvännen är mästare på detta!)
Klipp baconen i 1cm långa bitar och stek knapriga, låt rinna av på papper.
Skiva bananerna.
Blanda grädden med sweet chilisåsen och krydda med salt och peppar.
Fördela kycklingen i en ugnsform så att det täcker botten.
Lägg baconen ovanpå och sedan bananer efter smak (valfritt).
Häll över gräddblandningen.
Garnera med nötterna.
Ställ in i ugnen i 10-15 minuter - Håll koll! Mina nötter blev lite mörka på slutet!
 
Servera med ris och sallad.
 
NJUT!
 
IN ENGLISH
 
Hi friends, how are you? I've had a lovely weekend with roughly a hundred things to do and I ended it in the sfa with my boyfriend. We ate my version of Flying Jacob (a first-timer) - HOW HAVE I MISSED OUT ON THIS?! It's so blooming good and the easiest recipe ever.
 
 
Ingredients:
1 grilled chicken
3,5 dl cream
2,5 dl sweet chili sauce
2 bananas - optional!
1 packet of bacon ~140g
~2dl nuts, I used cashewnuts but most recipes state peanuts
Salt and black pepper
 
Rice
Salad - baby spinach, cucumber, tomatoes, avocado, paprika, etc.
 
How to:
Put your oven on 225°C.
Strip off the chicken meat (I got away with this as my boyfriend is the master of de-meating grilled chicken!)
Cut your bacon into 1cm long pieces and fry crispy, let drip off on paper.
Slice your bananas if you are using them.
Mix the cream with the sweet chili sauce and season with salt and pepper.
Cover the bottom of a casserole dish with the chicken.
Sprinkle the bacon on top and then layer your banana (if using) over that.
Pour over the cream mixture.
Cover the lot with your nuts.
Cook in the oven for 10-15 minutes - keep an eye on it, my nuts went a bit dark towards the end!
 
Serve with rice and a salad.
 
ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0