Korv stroganoff

 
Det här med korv stroganoff, det har jag testat några gånger innan och det har aldrig blivit sådär "jag vill göra en repris"-gott. Det har varit ätbart och en sådan matlåda i frysen man alltid väljer sist, haha. Den här omgången däremot, den blev himmelsk. Receptet är taget från Per Mobers Moberg lagar husmanskost och är superenkelt och går så himla fort att göra.
 
Ingredienser:
500g falukorv
2 gula lökar
2-3 msk tomatpuré
1 dl köttbuljong (1/2 buljongtärning blandat med 1 dl kokande vatten)
2 dl vispgrädde
Paprikapulver, lite kumminfrön, 2 lagerblad, salt och svartpeppar
Smör att steka i - jag använde kokosolja
 
Ris
Sallad bestående av blandade salladsblad, tomat och paprika.
 
How to:
Skär falukorven i cirka 1cm tjocka bitar.
Hacka löken till önskad storlek och bryn sedan båda delarna i matfettet.
Sänk värmen och rör ner tomatpurén, paprikapulvret, kumminfröna och lagerbladen.
Häll i buljongen och blanda ut grädden i grytan.
Smaka av med salt och svartpeppar.
 
Servera direkt med ris och salladen.
SÅ GOTT!
 
NJUT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0