Kyckling med trattkantarellsås

 
I lördags lyckades jag prestera denna måltid men min kamera låg kvar hos en kompis så denna halvtaskiga, felvridna mobilbild får duga tyvärr! Mamma var här på besök och hon hade med sig torkade trattkantareller och några färska kantareller till mig som jag inte kunde se förbi. Gud så gott! Älskar svamp.
 
Ingredienser:
2 kycklingfiléer
2 dl grädde
1 liten gullök (jag använde mig röd för att jag inte hade annat hemma)
1 gäng trattkantareller
4 potatisar
3 morötter
2 små palsternackor
 
Kantareller, smör (och persilja om du har) till garnering.
 
Salt, pepper och vitpeppar.
Majsmjöl till redning
 
How to:
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och skiva din potatis till hasselbackspotatis (Skiva tunt fast inte hela vägen igenom - gärna mot en träsked).
Lägg på en plåt, salta med havssalt och lägg smör på potatisen.
Ställ in i ugnen i en timme.
Efter ca 30 minuter, lägg i dina skalade och skivade morötter och palsternackor med lite till smör.
 
Med ca 15 minuter kvar, stek din kyckling i lite smör och olja samt din finhackade lök.
Salta och peppra, bryn tills du har en fin färg på båda sidorna.
Sänk värmen och stek tills filéerna nästan är färdiga.
Ta ur kycklingen och häll i lite vatten och rör om i pannan så att stekfettet lossnar.
Häll i grädden och dina trattkantareller.
Red såsen med majsmjöl (ca 1 msk majsmjöl i 4msk vatten, rör om tills det löst upp sig och häll ner i grädden under omrörning).
Låt koka upp tills såsen tjocknar och vrid sedan ner värmen och lägg i kycklingen igen.
 
Stek dina kantareller i riktligt med smör och hackad persilja.
 
Servera direkt när allting är färdigt och avnjut kanske med en grönsallad till!
 
Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0