Good ole spag' bol' // Gammal hederlig spaghetti och köttfärssås

 
If there's anything called to be called a safecard when it comes to food, it'll be spaghetti bolognese. It's also a perfect "fridge cleaner", you can add most stuff vegetables to it and it'll taste good in that tomato-y sauce. The recipe is my dear mother's and has been a favourite through my entire childhood; I will also be greeting a very satisfied boyfriend later when he sees what's for tea, haha!
 
So, do you want the recipe?
 
Ingredients:
500g beef mince
2 yellow onions
2 large cloves of garlic
1 1/2 tin crushed tomatoes + 1/2 tin of water
Optional: mushrooms, paprika, carrots, squash, corn, beans
2 meat stock cubes
2-3 tblsp tomato puré
Salt, pepper and basil
 
Optional: cream for a thicker sauce
 
Spaghetti
 
How to:
Chop your onion and fry together with your mince in a big saucepan.
When the mince is brown, add your tomato puré, tinned tomatoes, water and crush your garlic in.
Add your stock cubes and stir until melted.
Chop your vegetables and extras into pieces and add to your pan.
Let simmer.
Season with salt, pepper and basil.
TASTE!
 
Cook your spaghetti (follow the instructions on the packet).
 
Serve your spaghetti with your bolognese and grate some tasty cheese on top to melt.
A nice green salad or grated carrot goes great with this.
 
ENJOY!
 
PÅ SVENSKA
 
Om det är något som alltid går hem hos mig är det just spaghetti och köttfärssås. Det är alltid så himla gott, jag älskar det! Det är perfekt om du behöver rensa kylen på grönsaker med då det mesta går ner och smakar grymt gott med tomatsåsen. Detta recept är min kära mors och har varit en favorit sedan barnsben. Även min pojkvän älskar den här måltiden vilket innebär att han kommer vara väldigt nöjd när det serveras i la casa del Nastasja ikväll!
 
Receptet kanske?
 
Ingredienser:
500g nötfärs
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
1 1/2 burkar krossade tomater + 1/2 burk vatten
Valfritt: svamp, paprika, morötter, squash, majs, bönor
2 köttbuljongtärningar
2-3 msk tomatpuré
Salt, svartpeppar och basilika
 
Valfritt: grädde för en tjockare sås
 
Spaghetti
 
How to:
Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen i en stor kastrull.
När köttfärsen har brynts kan du hälla i dina krossade tomater, tomatpurén, vattnet och krossa i din vitlök.
Lägg i buljongtärningarna rör runt tills de smält.
Hacka dina grönsaker och lägg i.
Låt sjuda.
Krydda med salt, peppar och basilika.
SMAKA AV!
 
Koka dina spaghetti (följ instruktionerna på förpackningen).
 
Servera spaghettin med köttfärssåsen och riv lite god ost på toppen.
En god grönsallad eller riven morot passar så bra med detta.
 
ENJOY!
 

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Får man fråga varför du alltid skriver på engelska och svenska? Har precis börjat läsa din blogg så är lite nyfiken hehe, du har verkligen en jätte fin blogg med mycket inspo till mat!

Svar: Haha, absolut! Jag har väldigt mycket släkt i England och andra delar av världen som läser mina recept och vill även att de ska vara tillgängliga för vem som helst :) Google translate är knappt att lita på ;) Tack så hemskt mycket för din fina kommentar, vad glad jag blir!
Nastasja Thor

2013-03-21 @ 15:47:57
URL: http://Kajsawillhelmina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0