Brödbak i söndags

 
Hallå gubbar och gummor! I söndags hade jag en riktigt Nastasja-dag med brödbak och grejer. Styrde samma bröd som jag gjort tidigare och det blev jättegott igen!
 
Ha-i-vad-du-vill-ha-i bröd:
4dl filmjölk
3/4dl mörk sirap
1dl kruskakli
1/2dl krossade linfrön
1dl dinkelflingor
1tsk bikarbonat
4,5dl rågsikt
100g nötter eller russin eller torkad frukt eller vad du vill!; jag hade i en blandning av russin, pumpakärnor, solrosfrön, chiafrön och havre.
 
Hur gör du då?
Blanda ihop fil, sirap och din 100g blandning av vad du vill.
Blanda sedan i resten till en smet.
Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Baka i ugnen i 75 minuter på 175°C.
Täck eventuellt över brödet med folie mot slutet så att det inte blir för mörkt.
 
Låt vila cirka 30 minuter efter det bakats klart så att limpan blir fast.
 
ENJOY!

Ovenless

Hi people! Sorry for the lack of posts, I just don't have the time at the moment. I went to see my new flat on Monday and was given the shocking news that there is no oven in it. I couldn't believe it, I still can't really get my head around it. One of my aunts has a little portable oven she said I could buy which is great, so I will survive. I will be back and I'll be back strong. That is a promise!

4th of July burgers

 
My friend Nana spent 6 months in America as an au-pair a few years back and yesterday she wanted to celebrate their day of independance, 4th of July. I wasn't going to say no when it meant BBQ:ing burgers and hanging out at Malin's after not seeing these girls for a week and a half. Good night in 25 degrees and sun.

RSS 2.0