Brödbak i söndags

 
Hallå gubbar och gummor! I söndags hade jag en riktigt Nastasja-dag med brödbak och grejer. Styrde samma bröd som jag gjort tidigare och det blev jättegott igen!
 
Ha-i-vad-du-vill-ha-i bröd:
4dl filmjölk
3/4dl mörk sirap
1dl kruskakli
1/2dl krossade linfrön
1dl dinkelflingor
1tsk bikarbonat
4,5dl rågsikt
100g nötter eller russin eller torkad frukt eller vad du vill!; jag hade i en blandning av russin, pumpakärnor, solrosfrön, chiafrön och havre.
 
Hur gör du då?
Blanda ihop fil, sirap och din 100g blandning av vad du vill.
Blanda sedan i resten till en smet.
Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Baka i ugnen i 75 minuter på 175°C.
Täck eventuellt över brödet med folie mot slutet så att det inte blir för mörkt.
 
Låt vila cirka 30 minuter efter det bakats klart så att limpan blir fast.
 
ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0