Kyckling och pasta med italienska smaker

Det här, mina vänner, blev jag otroligt nöjd med. Gårdagens lunch gjord med bland soltorkade tomater och chilimarinerade oliver hela vägen från Italien, från mammas vänner.
 
3 kycklingfiléer
2 gullökar
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
10 oliver, urkärnade, ej fyllda, gärna chilimarinerade
6 små champinjoner
100 g (en halv stor påse) färsk bladspenat
75 g (1/2 paket) fetaost
2 dl grädde
Salt, vitpeppar, chilipulver, paprikapulver
 
Pasta eller ris eller grönsaker. Vi hade pasta till!

How to:
Skär de tinade kycklingfiléerna i stora strimlor/bitar. Lägg åt sidan.
Hacka löken och skiva champinjonerna.
Kärna ur oliverna om de inte är det från början.
Strimla de soltorkade tomaterna.
 
Smält en stor klick smör i en stor stekpanna och rör ner champinjonerna och löken. När champinjonerna vattnats ur och krympt samt att löken är glansig kan du tillsätta kycklingen. Krossa i vitlöken och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Om du inte har starkt marinerade oliver kan du även pudra över lite chilipulver efter eget tycke. Rör runt och stek tills kycklingen fått färg.
Tillsätt sedan oliverna, de soltorkade tomaterna och grädden.
Sänk värmen så att grädden puttrar.
Smaka av såsen efter en stund och krydda efter smak.
Rör sedan ner bladspenaten.
 
Koka upp ris elller pasta alternativt förbered dina grönsaker.
 
Lägg i tärnad fetaost mot slutet och servera alltsammans med dina tillbehör!
 
Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0