Fikon & päronsallad

Det här hörni, det är grejer det. Åt något liknande i Melbourne och har funderat på det sen dess men inte fått tummen ur och testat. Förrän igår.
 
Det här behövs:
ruccola (bladspenat kan nog fungera med)
ett hårt päron
tre fikon
ett halvt paket fetaost
ett halvt paket bacon (kan uteslutas såklart)
olivolja
lite flingsalt
crema de balsamico eller vanlig balsamvinäger
 
Gör såhär:
Skär/klipp baconet i små bitar och stek krispigt på spisen.
Skär bort eventuella fula bitar på fikonet och skär sedan i klyftor.
Lägg upp ruccolan på tallrik.
Fördela fikonen och fetaosten där du vill ha dem.
Skär eller hyvla päronet tunnt.
Smula över bacon.
Strila över olivolja och balsamico.
 
Ät med en gång. Eller sen. Perfekt för en matlåda, förrätt eller lyxlunch hemma.
Enjoy!

Kommentarer
Postat av: Krista

Looks Amazing! <3

Svar: <3! Try it!!
Nastasja Thor

2014-10-09 @ 15:30:21
Postat av: jore

men hjälp så gott det låter! är inte så förtjust i päron som frukt men kanske såhär i en maträtt det är gott...? åh vill prova!!

Svar: Tycker absolut att du ska prova! Päronet ska vara hårdare/krispigare för att ge rätt textur och det blir annorlunda än att äta ett övermoget päron i bare :)
Nastasja Thor

2015-10-08 @ 23:21:04
URL: http://www.jdfoto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0