Pulled beef // Pulled beef

 
It's heaven on a plate. I let my piece of sirloin simmer for 4 hours together with a mass of different tastes and it turned into the best pulled beef. I'm going to guess that the name comes from it being so tender you can just pull it apart. Does that sound near correct? You be the judge, haha.
 
Ingredients:
I used 1,5kg of sirloin but any bigger piece of beef will work.
3-4 yellow onions
1 tomato
4 cloves of garlic
3 tbslp tomato puré
Salt, black pepper, curry, cumin, chili powder, cayenne pepper, paprika powder
5 tblsp sambal oelek
 
Oil to fry in
Water to simmer in
 
If you use less than 1,5kg meat then don't use as many onions or garlic cloves.
 
How to:
Rub all the spices into your meat. Not just a pinch but cover the meat and make sure you get them all well in there.
Heat up a pan on high heat and brown the meat on ALL sides in a bit of oil. This is to seal the liquid inside of the meat.
Put the meat in a crockpot and put on the stove.
Pour water in the pot till it comes half way up the meat.
Now add your peeled and quatered onions and the tomato.
Add your garlic cloves whole.
Stir in the sambal oelek too.
Let simmer for 3-5 hours depending on the size of your meat.
Turn the meat over everyother hour.
You will know when it is done because the meat will fall apart at your touch.
 
Eat with rice or in a wrap or with a salad or as a stew or just with a fork on its own.
 
ENJOY!
 
PÅ SVENSKA
 
Jag har kommit till mathimlen. Jag lät min fransyska puttra i 4 timmar tillsammans med en mängd olika smaker och det blev den bästa möra köttet någonsin. MUMS! Jag får gissa på att det heter "pulled beef" på engelska för att det är så mört att det bara är "to pull it apart" = dra isär det. Ni får vara döma min teori på egen hand!
 
Ingredienser:
Jag använde 1,5kg av fransyska men vilken större bit av nötkött fungerar.
3-4 gula lökar
1 tomat
4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
Salt, svartpeppar, curry, spiskummin, chilipulver, cayennepeppar, paprikapulver
5 msk sambal oelek
 
Olja att steka i
Vatten att puttra i
 
Om du använder mindre än 1,5kg kött behöver du inte använda lika mycket lök eller vitlök.
 
How to:
Gnugga in alla krydor i köttet. Inte bara en nypa av varje utan täck köttet och se till att du får in alla smakerna ordentligt.
Värm en stekpanna på hög värme och bryn köttet på ALLA sidor i lite olja. Detta är för att hålla inne alla köttsafter.
Lägg köttet i en gjutjärnsgryta/lergryta och ställ på spisen.
Häll i vatten så det kommer halvägs upp på köttet.
Skala löken och dela dem på fyra, dela likaså tomaten i fyra och lägg i grytan.
Skala och lägg i vitlöken hel.
Rör i sambal oeleken.
Låt puttra i 3-5 timmar beroende på storleken av ditt kött.
Vänd på köttet varannan timme.
Du kommer se när det är klart för köttet kommer trilla isär när du rör vid det.
 
Ät med ris eller i en wrap eller med en sallad eller som en gryta eller bara med gaffel i bare.
 

NJUT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0