Gluten-free pancakes // Glutenfria pannkakor

 
Good morning peeps! Summer has arrived in the town of Borås, Sweden, where I live. We've had a few days of lovely sun but I am admittidley not expecting any more due to Borås being one of the rainiest cities in the country. This morning I had a craving for pancakes and due to my new lifestyle á la gluten-free I've not looked for a recipe until now. SO easy and tastes really good. Not the same as with flour, but still good. A big plus to no tummy aches. 
 
Ingredients:
2 dl milk
1 dl Maizena flour
2 eggs
A pinch of salt
 
I used coconut fat to fry them in, but butter is probably you primary option.
Lemon and sugar, blueberries, raspberries, jam and cream or whatever you like to top your pancakes with.
 
How to:
Mix all the ingredients together.
Melt a bit of cooking fat in a pan on medium heat.
Pour in the mixture so it covers the bottom of the frying pan, but no more - we want thin pancakes!
These pancakes fry so quickly so be sure to keep your eye on them and turn them over when they're golden.
 
Serve straight away!
 
ENJOY!
 
PÅ SVENSKA
 
Godmorgon gott folk! Sommaren är här i Borås stad. Vi har haft några riktigt fina dagar med massor av sol, men i och med att Borås är en av Sveries regnigaste städer förväntar jag mig inte mycket mer än såhär, haha.
I morse hade jag fruktansvärda pannkakscravings och i och med min nya glutenfria livsstil har jag inte letat upp något recept förrän nu. SÅ enkelt och gott. Inte samma som med mjöl, men fortfarande gott. Ett stort plus till noll sekunder av magont!
 
Ingredienser:
2 dl mjölk
1 dl Maizenamjöl - det står Majsstärkelse på pakeket.
2 ägg
1 nypa salt
 
Jag stekte dessa godingar i kokosfett men smör är väl det naturliga valet.
Citron och socker, bär av olika slag, eller sylt och grädde till din topping.
 
How to:
Blanda ihop alla ingredienser.
Smält matfettet i en stekpanna på medelhög värme.
Häll i smeten så att den täcker stekytan men inte mer, vi vill ha tunna pannkakor!
Dessa steks fort så håll ett öga på när de blir gyllenbruna och vänd på dem.
 
Servera direkt!
 
NJUT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0