Tapas 1.0 - Cheese-filled dates wrapped in bacon // Ostfyllda baconlindade dadlar

 
Good evening! Since the first time I ate dates wrapped in bacon at a restaurant I've loved the idea. The salty bacon against the sweet and sticky dates filled with cheese - yum!
 
Ingredients 2 people:
8 dates
6-8 rashes of bacon - I've used both pork bacon and turkey bacon
Cheese to fill the dates with - ricotta, mozzarella, gorgonzola, mouldy blue cheese, etc
Crema de balsamico to drizzle over them
 
How to:
Put your oven on 225°C.
Slit the dates with a knife and remove the stone.
Fill with cheese.
Wrap bacon around - use a toothpick if the bacon won't stay wrapped around.
Put them on a baking tray and drizzle crema de balsamico over them.
Cook in the oven quite high up until they have good colour.
 
Eat hot!
 
ENJOY!
 
PÅ SVENSKA
 
Godkväll! Ända sedan jag testade baconlindade dadlar på restaurang för första gången har jag älskat idén. Det salta baconet mot den söta,  kladdiga, ostfyllda dadeln - mums!
 
Ingredienser 2 personer:
8 dadlar
6-8 skivor bacon - jag använde kalkonbacon och vanlig bacon på griskött
Ost att fylla med - ricotta, mozzarella, gorgonzola, mögelost
Crema de balamico att smaksätta med
 
How:
Sätt ugnen på 225°C.
Skär ett snitt i dadlarna och ta ur kärnan.
Fyll med ost.
Linda i bacon - använd en tandpetare för att fästa med om baconen inte vill sitta fast.
Lägg dem på en ugnsform och ringla balsamicon över dadlarna.
Laga i ugnen på gansak hög värme tills de har fått fin färg.
 
Ät direkt!
 
ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0