Pyttipanna // Potato-kassler-and-onion shebang

 
Hej vänner! Hur mår ni? Har ni lite vårsol där ni bor? Här i Borås har solstrålarna varit framme hela dagen och trots den isande vinden har nog alla haft lite vårkänslor. Har storhandlat och har massor med kul jag vill bjuda er på i veckan. Något jag aldrig tackar nej till är hemlagad pyttipanna, det är ju så himla gott! Hade lite överbliven kokt potatis från gårdagens kalops som passade utmärkt till detta.
 
Ingredienser:
6 kokta potatisar
~400-500g kassler
1-2 stora lökar
Salt, vitpeppar
Olja och smör att steka i
 
How to:
Tärna potatisen och stek gyllenbrun i en blandning av smör och olja.
Salta lite smått och krydda med vitpeppar.
Hacka löken grovt och tärna kasslern under tiden.
Lägg den stekta potatisen åt sidan medan du bryner kasslern och löken tillsammans.
När köttet fått den färg du önskar kan du lägga i potatisen igen.
Stek upp alltsammans och krydda med lite mer vitpeppar - smaka av!
 
Servera med stekt ägg och rödbetor!
 
ENJOY!
 
IN ENGLISH
Hi friends! How are you? Have you had any sunshine where you live? Here in Borås where I live, the sun's been out all day. I believe everyone's had spring feelings despite the icy wind. I did a massive food shop earlier and I've got loads of fun stuff I want to show you this week. Something I never say no to is what we call "pyttipanna" in Swedish - a potato-kassler-and-leek shebang. I had some leftover boiled potatoes from yesterday's beef stew that were perfect for this!
 
Ingredients:
6 boiled potatoes
~400-500g kassler
1-2 big yellow onions
Salt, white pepper
Oil and butter to fry in
 
How to:
Dice your potatoes and fry golden brown in a mixture of oil and butter.
Add a pinch of salt and some white pepper.
Meanwhile, chop your onion and dice your kassler.
Put your fried potatoes aside whilst you fry your kassler and onion.
When your meat is the colour you wish, add the potatoes again.
Taste and add more white pepper if you like!
 
Serve with fried egg and beetroots.
 
ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0