Kassler med svampsås

 
Detta eviga svampsnack.... eller? Jag klagar inte för det är ju så fruktansvärt gott! Har min svampplockarkompanjon på besök och vad skulle passa bättre än lite av skogens råvaror till kvällsmat? Perfekt i sås till kött med någon kolhydrat och goda grönsaker.
 
Ingredienser:
500g kassler
1 gullök
 2 dl hackade trattkantareller
1 dl hackade kantareller
1 dl hela kantareller
2,5 dl grädde
1 dl vatten
2 msk maizena eller mjöl
 
How to:
Sätt på ugnen på 150°C.
Hacka lök fint och stek med din skivade kassler.
När du brynt färdigt kasslern, lägg den i en ugnsform men lämna kvar så mycket lök som möjligt.
Hacka dina trattisar och en deciliter av vanliga kantareller och stek med lökresterna i rikligt med smör.
Krydda med vitpeppar.
Stek på medelhög värme tills nästan all vätska är borta.
Blanda maizena med 0,5 dl vatten i separat glas.
Häll i 0,5 dl vatten i stekpannan och rör runt för att få loss allt stekbös i botten.
Låt koka upp och red såsen med maizenablandningen.
Häll i grädden och koka i ytterliggare några minuter innan du häller över svampsåsen över kasslern.
Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.
 
Stek resten av dina kantareller i en stor klick smör och krydda lätt med vitpeppar.
 
Servera med ris och några goda ångkokta grönsaker och toppa med dina stekta kantareller.
 
ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0