Vardagslyx

 
Enkelt att bli glad av mat. Extra roligt när man har någon att bjuda. Kyckling med hasselbackspotatis och trattkantarellsås.
 
Ingredienser:
6 potatisar
2 kycklingfiléer
3 scharlottenlökar
1 näve torkade trattkantareller - Blötlägg kantarellerna i några timmar om du har tid för att få fram smaken mer!
2,5 dl grädde
Salt, vitpeppar och pepparmix
 
Smör till potatisen
 
How to:
Sätt ugnen på 200°C.
Skala dina potatisar och halvera dem. Skär nästan hela vägen igenom tvärs över ytan i tunna skivor.
Lägg på en plåt och salta med flingsalt och lägg på klickar med smör på snittytan.
Skicka in i ugnen tills de är genommjuka och gyllenbrunt knapriga på ytan.
 
Hacka scharlottenlöken fint och stek i olja.
Skär kycklingen till önskad storlek och stek med löken.
Salta och krydda med pepparmixen.
När kyckligen fått en fin ytan, häll i de avrunna kantarellerna och grädden.
Krydda mer mer salt och vitpeppar.
Smaka av!
 
Servera direkt, gärna med en god sallad till!
 
ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0